Workshopot tartottunk


2014. május 16-án, pénteken újabb workshopra került sor, ezúttal a Horvátországi Magyar Vállalkozók Szövetsége szervezésében Vörösmarton.

 

Juhász Bálint a Szövetség képviseletében ismertette a projekt eddigi eredményeit és a baranjai településekre és az ott élő közösségekre gyakorolt hatásait. Ezt követően Biljana Marusic, a Hercegszőlősi Járás projekt menedzsere mutatta be a vörösmarti ökoturisztikai látogatóközpont fejlesztési elképzeléseit és a munkák jelenlegi szakaszát, majd Gonda Tibor, a Gyeregyalog.hu Egyesület projekt menedzsere beszélt a helyi termékek szerepéről és a helyi gazdaságot élénkítő hatásairól nemzetközi jó gyakorlatok bemutatásával. Zárásul Szász István, a vörösmarti beruházás kreatív munkáit elnyerő vállalkozás szakembere a kiállítási installációhoz kapcsolódó egyik fejlesztést, a 3D animációs, multimédiás „terepbejárást” mutatta be a résztvevőknek.

 

A felmerülő kérdések megvitatását követően a leendő látogatóközpont ma még üresen álló tereit járhattuk be a kreatív szakember kalauzolásában, majd a Bormúzeumban tettünk rövid látogatást. A program helyi termékekből összeállított büfével és kötetlen, baráti beszélgetésekkel zárult. Nagy örömünkre újabb együttműködési igények is megfogalmazódtak a horvát és magyar résztvevők között, és számos ötlet is felmerült térségünk, a két Baranya fejlesztési lehetőségeit illetően.

 

A Magyar Egyesületek Szövetsége is hírt adott az eseményről. Beszámolójuk ITT olvasható.