Véget ért a magyar-horvát természetismereti tábor


Július 01-06-ig került megrendezésre az orfűi Mecsek Háza szervezésében, 15 magyar és 15 horvát kisdiák és kísérőik részvételével a természetismereti gyermektábor.

A programok fókuszában a környezettudatos szemléletre és életmódra nevelés, a természeti értékek megismertetése és védelme állt. Közvetve a tábor az egymás mellett élő kultúrák iránti fogékonyság ösztönzésére, a nyelvi és kulturális másság befogadására és elfogadására is kiváló „gyakorló terepet” biztosított.

 

Az 1 hetes közös táborozás során a gyerekek mecseki túrákon vehettek részt, megismerkedtek a terepi tájékozódás eszközeivel és azok használatának fortélyaival, barlangászkodtak, a barlangi élővilágot tanulmányozhatták az Abaligeti barlangban és a Denevérmúzeumban, kézműveskedtek és a szép időnek köszönhetően vízre szálltak sárkányhajóval és megmártóztak az Aquapark medencéiben és a Kis-tóban.

 

Külön örömünkre szolgált, hogy a magyar résztvevők között hátrányos helyzetű gyerekek is részesei lehettek a programnak.

 

A tábor a Gyeregyalog.hu Egyesület megbízásából, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosítószámú projekt részeként valósult meg.