Sajtóközlemény – Sikeresen valósult meg a HUHR/1601/2.1.3/0022 azonosítószámú, „Eat Green” Interreg pályázat nyitókonferenciája


Sajtóközlemény

2017. augusztus 23-án turisztikai, gasztronómiai nyitókonferenciára került sor Pécsett, melynek a Pannon Magyar Ház adott otthont. Az esemény a Magyarország-Horvátország Interreg Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló turizmusfejlesztési pályázat hivat alos megnyitójaként valósult meg. A konferencia szakmai részeként a magyar és horvát projektpartnereken kívül, turisztikai szakemberek, kutatók, illetve a Mecsek Zöldút Egyesület vezető tagjai mutatták be a projekt egyes célkitűzéseit, jelentőségét, turisztikai- és településfejlesztő hatásait Magyarországon és Horvátországban, valamint a projekt sikeres előzményeit is. Az esemény során elhangzott, hogy a már kialakított Baranya Zöldút fejlesztése hatására, várhatóan egy olyan sikeres és fenntartható tematikus út jön létre, melyen trendi és divatos lesz túrázni, kerékpározni vagy lovagolni.

A konferencián a vendéglátást a 2015. EDEN Pályázat győztese, a „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja” címet elnyerő,  Mecsek Zöldút Egyesület biztosította.

Pécs, 2017. augusztus 24.

Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület