Nagysikerű ökoturisztikai konferenciát tartott a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter


A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter a jelenleg futó „Léptékváltás zöld ritmusban – A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter fejlesztése” című, DDOP-2.1.3/A-12-2012-0001 azonosítószámú pályázata keretében, együttműködve a PTE Illyés Gyula Karával, ökoturisztikai konferenciát szervezett Szekszárdon.

 

okokonf

 

2010. óta fogja össze a Dél-Dunántúl ökoturisztikai szolgáltatóit a Gyeregyalog.hu Egyesület és az általa megszervezett turisztikai klaszter. Az együttműködésnek már több mint 30 tagja van, és jól reprezentálják a környezeti nevelés és az ökoturizmus területén tevékenykedő civileket és szolgáltatókat.

 

A Klaszter a jelenleg futó „Léptékváltás zöld ritmusban – A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter fejlesztése” című, DDOP-2.1.3/A-12-2012-0001 azonosítószámú pályázata keretében tartotta meg november elején regionális konferenciáját Szekszárdon. A rendezvény kapcsolódott a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar által szervezett „Kárpát-medence turizmusának aktuális kérdései” – nemzetközi tudományos konferenciához.

 

A programon 10 előadás hangzott el a Dél-dunántúli Régió ökoturizmusának aktuális kérdéseiről. A tudományos élet képviselői, az ökoturizmus gyakorlati szakemberei és az egyetemi hallgatóság között intenzív és nyílt légkörű párbeszéd alakult ki a kérdéskörben. A konferencia értékét emelte az is, hogy 5 ökoturisztikai klaszter tag is bemutatta „jó gyakorlat” értékű tevékenységét.

 

sajtokozlemeny_konferencia