Művészek, kalandvágyók, pozitív alkotók kerestetnek!


A Horvátországi Magyar Vállalkozók Szövetsége az „Eat Green” projekt keretein belül Land Art művészeti szimpóziumot szervez Batinán, Horvátországban.

 

A szimpózium célja: Az első Land Art szoborpark megnyitása a régióban.
Hely és időpont: Batina. 2018. Augusztus 6 -10.

 

Történelmi alapok: A szimpózium indító ötlete egy valós eseményen alapul. 1975-ben Kiskőszegen a hegyen lévő kápolna földcsuszamlás következtében leomlott, a helyiek ezt az eseményt úgy élték át mintha a föld nyelte volna el a kápolnát egyik napról a másikra. Ez a valós esemény lett újragondolva egy helyi mese formájában, amely alapot fog teremteni Land Art művészeti szimpóziumunknak.

 

Az alkotások: Mivel Land Art szimpóziumról van szó fontosnak tartjuk a természetes anyagok használatát. Ami a témát illeti úgy gondoltuk,hogy valamilyen módon kapcsolódni kellene a megírt meséhez az alkotásoknak. Maga a történet a hagyományos jó és gonosz küzdelméről szól, megfűszerezve misztikus lényekkel, melyek körülöttünk élnek mégis egy titokzatos világ részei és mi róluk nagyon keveset vagy semmit sem tudunk….

 

Minden további infó:
Balint Juhas:  +385 91/1777-913 vagy balint.dor(kukac)gmail.com

 

Art Camp Felhívás

Art Camp Jelentkezési lap

 

A program az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében, az Eat Green c., HUHR/1601/2.1.3/0022 azonosító számú projekt részeként, a Horvátországi Magyar Vállalkozók Szövetségének szervezésében valósul meg.