Hivatalosan is megalakult a Mecsek Zöldút Egyesület


A Pécsi Törvényszék elrendelte a Mecsek Zöldút Egyesület nyilvántartásba vételét, ezzel hivatalosan is megalakult az egyesület. Gratulálunk!

 

A Mecsek Zöldút Egyesület (MEZÖ) célja:

 

Egy olyan élő, működőképes szellemiség-közvetítő műhely létrehozása és működtetése, amely lehetőséget nyújt a helyieknek, az idelátogatóknak és a méltatlanul mellőzött csoportoknak a lelki és fizikai rekreációra, az értékek közvetítésére és a fejlődésre.Legfontosabb alapértékek, melyek megvannak minden Zöldutas közösségben is, a környezettudatos gondolkodásmód és a helyi közösségi kezdeményezések.

 

A Mecsek Zöldút összefogja a Nyugat-Mecsek településeit (Kővágószőlős, Kővágótöttös, Cserkút) és a Kelet-Mecsek falvait, és egy mecseki zöldút-hálózat létrehozásán dolgozik tudás megosztással, workshopokkal és közösségi rendezvényekkel. Elkötelezett aktivistái lelkesedéssel, kreatív és innovatív energiákkal közösséget építenek, hagyományokat keltenek életre, a fenntarthatóság útjait keresik, odafigyelnek a fogyatékkal élőkre – tevékenységük jó gyakorlatként minden formálódó zöldút előtt példaként állhat.