Reneszánsz Játszóház a Martyn Múzeum udvarán


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 2014-05-24 - 2014-05-25
10:00 - 18:00

Location
Reneszánsz Kőtár

Category(ies)


A „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállítás idején május 24-től szeptember 28-ig minden hétvégén középkori játszóházzal várja a Janus Pannonius Múzeum a családok legifjabb tagjait Pécsett, a Martyn Múzeum mellett. A Reneszánsz Kőtár területén nyíló játszóház két részből áll. Az alsó részen önállóan is játszhatnak az óvodás és iskoláskorú gyermekek; gólyalábakon járkálhatnak, patkóval célba dobhatnak, alagúton át mászhatnak és sok más kaland mellett kipróbálhatják a teniszlabdákat kilövő játékágyút is.

 

A játszóház másik részén a játékos kedvű ifjoncok felnőtt kísérettel vehetnek részt. Itt, az óránként induló foglalkozások keretében a jelmezes játékmesterek, animátorok különböző játékokon keresztül mesélnek a középkor érdekes, és igen gyakran kalandos világáról. A kipróbálható középkori tárgyak, használati eszközök még kézzel foghatóbbá teszik a történelmet, és felejthetetlenné a reneszánsz játékot.

 

A Dél-Dunántúli Vár és Kastély Klaszter által életre hívott szabadtéri játszóházat 300 Ft-os díjért vehetik igénybe a gyerekek, szülői felügyelettel. A „Hőspróba reneszánsz játszóház” minden szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig várja a játszani vágyó hősöket. A Leonardo-tárlat pedig a hét minden napján 10-től 18 óráig látogatható.

 

A gyerekek mellett a felnőttek is új élményeket találnak a Martyn Múzeum udvarán, ahol a hét második felétől Kultúr büfé és olvasóliget nyílik. Leonardo da Vinci a reneszánsz korban igen gazdag könyvtárral, mintegy 150 kötettel rendelkezett, az olvasás meghatározó része volt életének. Az olvasást szeretné népszerűsíteni az új Kultúr büfé is, ahol az olvasást szeretők kedvükre olvashatnak, valamint a hozott könyvekért cserébe mobil könyvtárból kölcsönözhetnek könyveket.

 

Forrás: www.jpm.hu