Pécsi Magbörze 2019


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 2019-02-17
09:00 - 12:00

Location
Nappali

Category(ies)


Valószínűleg már sokan kíváncsiak, hogy idén is magbörz-e?
A válasz: igen!

 

Február 17-én délelőtt a Nappaliban várnak mindenkit, aki szeretne magokkal csereberélni vagy csak egy jót beszélgetni hasonló emberekkel!

 

Az esemény után (ha az idő engedi) lehetőség lesz közösen átsétálni fél utcával odébb, megnézni a Zöld Folt közösségi kert helyszínét, pécs első közösségi kertjét!

 

Némi útmutató:
• Természetesen csak vegyszermentes, saját magok jöhetnek szóba.
• Magokat főleg magra cserélgessünk, de ha valaki szívesen ad másnak ingyen, az is teljesen rendben van, de lehet cserélni bármire, amiben megegyeztek: terményre, sütire, kutyára, macskára, ölelésre, jókívánságra, kávéra, teára, tudásra, nemtudásra, tapasztalatra, szívességre, zsemlére, kiflire, stb…
• Ne hozzatok gyári csomagolású, fajtaoltalom alatt álló fajtákat. Olyan szabadelvirágzású fajtákat hozzatok, melyeket ti magatok már legalább 1-2 éve termesztetek és fenntartotok.
• Érdemes kiszerelni otthon a magmintákat, hogy a magbörzén tudjunk figyelni a sok érdekes emberre és információra, de azért az eseményen is próbálunk biztosítani csomagolópapírt (értsd: újságpapír:)).
• A magokat érdemes ellátni a faj, fajta megnevezésével és a magfogás évével, esetleg termesztés helyével.
• Hasznos, ha a fajta fenntartója adja az arcát a magok mellé, mert rengeteg információval, tapasztalattal rendelkezhet velük kapcsolatban.

 

Kellemes mag- és eszmecserét mindenkinek!