Gyalogtúra a Baranya Zöldút új szakaszának bejárására


Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 2018-12-19
07:00

Category(ies)


Kijelölésre és kitáblázásra került a Baranya Zöldút Bakonyától Hetvehely, Abaliget, Husztót, és Kovácsszénája érintésével Orfűig vezető új szakasza.

Ha bevállalós vagy, ha a korai kelés vagy a cudar időjárás nem szegi kedved, ha túráról van szó, csatlakozz csapatunkhoz, járd be velünk az útvonal Bakonyától Abaligetig tartó szakaszát!

 

Időpont: 2018. december 19. szerda

Gyülekező: 06:30 Bakonya Erdészház (Busz: Pécs autóbusz állomásról indul 06.15-kor és érkezik Bakonya erdészházhoz 06.51-kor, illetve telekocsikat is szervezünk, erről bővebb infó hamarosan).

Indulás: 07:00 (a szokásos reggeli melegítő ital elfogyasztása után)

 

A túra során lehetőségünk lesz néhány ehető vadnövényt, gombát őszi-téli állapotában is szemügyre venni „úgy Biobiásan”.

Az erdészháztól a felfestett és táblával kijelölt útvonalon a hegyen fel, majd leereszkedve érünk a Sás-völgybe. A Mókus Suli Erdei Iskola érintésével haladunk tovább Hetvehely településre. Félúton megtekintjük a Hetvehelyi Roma Skanzent, ahol a helyi hagyományos húsos cigánylecsó és punya elfogyasztása után újult erővel vágunk neki a Nyáras-völgynek. A Nyáras-forrás érintésével felkapaszkodunk az Abaligeti-tetőre, majd onnan sétálva leereszkedünk Abaligetre.

 

Abaligetről a tervezett visszaindulás Pécsre busszal, az Abaliget-barlangtól: 14:28.

 

Túravezető: Pintér Tibor (Mecsek Zöldút, HELLO-tábor) Tel.:+36 30 916 7402

 

Túrára fel!