Föld Napja rendezvény Pécsett, a Tettyén


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 2019-04-13
All Day

Location
Tettye

Category(ies)


Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében. A rendezvény idén – mivel április 22. idén a húsvéti ünnepekkel egybeesik –, már április 13-án kerül megtartásra 10.00 és 15.00 óra között.

 

A házigazdák a hagyományoknak megfelelően a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek lesznek.

 

Természetismereti és környezetvédelmi foglalkozások, pecsétgyűjtő játék ajándékokért, állatsimogató, alkotói piac, védjegyes termelők bemutatkozása, valamint még sok-sok érdekes program minden korosztálynak!

 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is indulnak ingyenes idegenvezetések a Pintér-kert Arborétumban.

A 45-50 perc időtartamú idegenvezetések kezdési időpontjai: 12.30, 14.00.
Gyülekező mindig az adott időpont előtt 5 perccel a Pintér-kert Arborétum bejárati kapujánál lesz.

 

A rendezvény helyszíne: Pécs, Tettye tér.

Időpont: 2019. április 13., szombat, 10.00-15.00

A programon való részvétel ingyenes!

 

A Föld Napja üzenetének jegyében kérjük az érdeklődőket, hogy a megközelítéskor a gyaloglást, a kerékpározást, vagy a közösségi közlekedést részesítsék előnyben.