Falusi Vendégfogadók VIII. Sütő-Főző Fesztiválja


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 2013-10-05
All Day

Location
Hosszúhetény

Category(ies)


A falusi vendégfogadók immáron nyolcadik alkalommal mérik össze fakanálforgató tudományukat a Baranyában, a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség szervezésében. A rendezvény bejáratott helyszíne Hosszúhetény, ahol a Zengő és a Hármas-hegy gyönyörű karéjában mérkőznek a falusi vendégfogadók hazai és évek óta visszajáró külföldi csapatai. Igazi kihívás a versengés, hiszen a csapatok reggel egy számukra ismeretlen 10 kilogrammos alapanyag-csomagot kapnak, amelyben húsfélék és zöldségek, esetleg gyümölcsök találhatók. Ezekből az alapanyagokból kell délután 2 óráig menüsort elkészíteniük. Nagyon fontos, hogy minden alapanyagot fel kell használniuk, és csak szabadtűzi módszerekkel, fa és faszén felhasználásával készülhetnek el a grillezett, bográcsos, tárcsás, roston, vagy éppen hamuban sült-főtt ételek.

 

Miközben a csapatok szorgoskodnak az ételek körül, a látogatókat hagyományőrző együttesek szórakoztatják. A kulturális programok mellett gyermek játszóház, sétakocsikázás, lovagoltatás, kézműves és helyi termék vásár, valamint a hosszúhetényi szüreti felvonulás és népi játék segít eltölteni az étkek elkészültéig tartó időt. A rendezvényre kitelepülnek a pécsi borvidék termelői is.

 

Az idei fesztivál még különlegesebbnek ígérkezik, mert a szervező Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program kedvezményezettjeként horvát csapatok meghívásával bővíti a versengők és a fellépők számát egyaránt. A horvát főzőcsapatok a Duna és a Dráva mentén fekvő, gazdag hagyományú falvakból érkeznek.

 

A résztvevő csapatok már hét alkalommal bizonyították, hogy a falusi vendégfogadók kedves és barátságos emberek, igazi virtuózok a fakanál forgatásában. Teszik ezt közös örömünkre, vendégeink és az érdeklődők figyelmét felkeltve a falusi vendégfogadóknál hozzáférhető gasztronómiai csodák iránt.

 

Hívjuk-várjuk a vidéki gasztronómia, a szabad tűzön készült finomságok és a falusi hagyományok iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat Hosszúheténybe, a focipályára, október első szombatjára, egy reményeink szerint felejthetetlen napra!