Datolyaszilva Nap


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 2018-11-03
10:00 - 16:00

Location
Berkes Birtok

Category(ies)


Datolyaszilva, hurma, kakiszilva…nem szilva és nem is datolya. Ismered már? Vagy még soha nem ettél?

 

A nap folyamán meg lehet kóstolni a datolyaszilvát és a felhasználásával készült különlegességeket, legyen az forralt bor, bon-bon, lekvár vagy aszalvány.

 

A rendezvényen részt vesz Keszü Béla őstermelő, aki rengeteg datolyaszilvával várja az érdeklődőket.

A Bodai „Érted-Együtt” Szociális Szövetkezet az általuk készített termékekkel – savanyúság, csatni, ivólé – és borkóstolóval készül.

A Bocz Családi Gazdaság Pellérd, levendula, rozmaring, zsálya olajjal, vízzel és fűszerekkel várja az érdeklődőket.

Lukács Zsolt méhész, mézeivel, a mecseknádasdi Karl Mikro Sörfőzde, kézműves sörökkel, Paluska Nikoletta datolyaszilvás és egyéb bon-bonjaival.

A Birtok háziasszonya datolyaszilvás birsalma lekvárral, csipkebogyó lekvárral és diós csokis meggylekvárral várja a kilátogatókat.

 

A rendezvényen jelen lesz a Pécsi Jótékony Nőegylet, akik karitatív tevékenységükhöz keresnek támogatókat, fotóparavánjuk mögé beállva remek fotók készülhetnek, közben datolyaszilvás süteményeikkel kápráztatják el a résztvevőket,

 

A Berkes Birtok a falu végén található zöld környezetben, ahol tábortűz, frissen készült babgulyás, „kézműves” sült szalonna forró tea és forralt bor várja az érdeklődőket.

 

A gyermekek élvezhetik a környezetet, megsimogathatják az állatokat, és délután 14 órától 16 óráig lehetőségük van egy kis lovaglásra is. A bátrabbak bízva a jó időben kipróbálhatják a birtokon található mezítlábas ösvényt is.

 

Délelőtt 11-kor és kora délután 13.30-kor lehetőség van meglátogatni a datolyaszilva ültetvényt, a bátrabbak saját maguknak szedhetnek datolyaszilvát, amit meg is vásárolhatnak.

 

A RENDEZVÉNY ESŐ ESETÉN ELMARAD!

A programváltoztatás jogát a szervező Berkes Birtok fenntartja!