Betonból paradicsom


Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 2018-03-20
17:00 - 18:30

Location
Zöld Híd Alapítvány

Category(ies)


Kert-indító beszélgetés a Zöld Folt Közösségi Kert szervezésében:

„Betonból szeretnénk paradicsomot. Ezen a nyílt közösség indító beszélgetésen arról fogunk beszélgetni, hogy mikor és hogyan lesz a betonból paradicsom.
Várunk minden érdeklődőt a Pagony könyvesbolt fölötti található Zöld-Híd Alapítvány székhelyére.”

 

A Zöld Folt Közösségi Kert egy pécsi közösségi kezdeményezés, célja egy olyan közösségi tér kialakítása, ahol a fenntarthatóság iránt elkötelezett emberek találkozhatnak, beszélgethetnek megismerkedhetnek egy új életmóddal. Lehetőséget biztosítana iskoláknak, családoknak, vagy civil szervezeteknek arra, hogy saját kert részt béreljenek és a közösségi kert eszközeivel és szakértelmével maguknak termeszthessenek.

Ágyásai a Zöld Foltnak is lennének, amiket kizárólag a kert alkalmazottai és önkéntesei gondoznának és nevelnének. Az innen származó termést – helyi termelők termékeivel kiegészítve – a kert használná fel a vendégek számára kialakított büfé és közösségi tér működtetéséhez.

A büfében a kertből és különböző helyi termelőktől származó ételeket, italokat lehet fogyasztani akár a kertbe kiülve, akár a közösségi térben leülve, beszélgetve.

Terveznek koncerteket, filmklubokat, beszélgetéseket, kertészeti-, valamint szörpkészítő-, lekvárfőző- és további hasonló programokat. Bármit a teljesség igénye nélkül, csupán a fejlődésért, a szórakozásért és a közösségért.

 

Nagyon jó ügy, csatlakozz Te is!