EDEN Ízei Gasztro Fesztivál


Az EDEN (European Destinations of Excellence) pályázatot az Európai Unió kezdeményezte és hazánk 2006 óta vesz részt benne.

2015-ben Magyarország legízletesebb vendégváró úti célját keresték. A hazai versenyt a Mecsek Zöldút Egyesület által összefogott csapat nyerte meg, és ezáltal a Nyugat – Mecsek (benne Orfűvel) elnyerte a „Kiváló Európai Desztináció” (EDEN) megtisztelő címet.

Két napon keresztül gasztro fesztiválunkkal szeretnénk megmutatni, hogy a helyi termék előállítók valóban különleges gasztronómia kínálattal várják az idelátogató vendégeket.

Ezen felül, a rendezvény csatlakozott az „Európai Együttműködés Napjához” is, mely 2011. óta minden év szeptember 21-én kerül megrendezésre.  Az EU Interreg programok közös kommunikációs eseménye, a különböző programok eredményeit kívánja bemutatni szélesebb közönség számára is. A szeptember 21. és az akörül megrendezésre kerülő események elsődleges célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet az Interreg nemzetközi és interregionális együttműködési programokra, s azok határon átnyúló szerepeire. Továbbá az Európai Együttműködés Napja hozzájárul az akadályok és az egyenlőtlenségek leküzdéséhez is. A 2011. óta futó kezdeményezésben évente átlagosan 50 esemény és 170 helyi program került megrendezésre 35-40 országban.

„Közös határon, közelebb egymáshoz”

eden_01eden_02eden_ecdminta_01_hueden_ecdminta_02_hueden_ecdminta_03_hu