DDNP hírek


A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kedvezményes részvételi lehetőséget nyújt rendszeresen visszalátogató vendégeinek 2014-ben is.

 

A bérlet érvényes 2014. évben a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság előre meghirdetett programjai közül 10 alkalomra, az alábbiak szerint:

• 7-10 alkalommal szakvezetéses, vagy jelvénygyűjtő túrára

• egy alkalommal a „Halászati bemutató a Boki-Dunánál” programra

• egy alkalommal a „Kikerics túra a Szársomlyón” programra

• egy alkalommal a Zselici Csillagoségbolt-parkba indított éjszakai túrára.

 

Kisvasutas utazást, múzeumlátogatást tartalmazó, és/vagy kerékpárbérléshez, belépőjegy megváltásához kötött programok esetében a kisvasúti menetjegy, barlangi, múzeumi belépő stb. árát külön kell fizetni. A létszámkorlátozással meghirdetett programok esetében előzetes bejelentkezés szükséges.

 

A túrán való részvételt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa az adott túra indulása előtt jegyzi be. A bérletet egy alkalommal egy személy használhatja fel. A bérlet nem érvényes: Kenutúrákra, barlangi programokra, a Mohácsi Történelmi Emlékhely rendezvényeire, a Gólyák nyomában Béda-Karapancsán c. programra, bemutatóhelyek látogatására. A túrabérlet ára: 4500 Ft.

 

 

Kiránduljunk – irány a Szársomlyó és a Nagyharsányi Szoborpark!

A Villányi-hegység legmagasabb tömbje a Szársomlyó. Az éles kelet-nyugat irányú gerinc sajátos és igen eltérő mikroklimatikus viszonyokat hoz létre a déli és északi oldalon, szubmediterrán klímájú területén zoológiai és botanikai ritkaságok jelentős számban előfordulnak. A hegyen 75 védett növényfajt találtak, közülük 4 faj kizárólag itt fordul elő hazánkban. Ide, a fokozottan védett Szársomlyó csúcsára indít a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság heti öt alkalommal szakvezetéses túrát a Villányi (Nagyharsányi) Szoborparktól. Egyéni turistáknak és csoportoknak egész évben lehetőségük nyílik a Szársomlyó meglátogatására a szerdai, csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi napokon garantáltan induló szakvezetéses túrákon.

 

 

Indulás helye: Nagyharsányi Szoborpark. Indulás időpontja: 10:00 óra (gyülekező: 9:45-kor). A túra hossza kb. 5 km, időtartama 3 óra. A részvételi díj felnőtteknek: 800 Ft/fő, 18 éves korig: 400 Ft/fő. A meghirdetett indulási időpontokon kívül igény szerint máskor is van lehetőség a túra megszervezésére, előzetes egyeztetést követően. Ebben az esetben a részvételi díj felnőtteknek 800 Ft/fő, 18 éves korig: 400 Ft/fő, a minimális díj 12.000 Ft. A szakvezetéses túra résztvevői a Nagyharsányi Szoborparkot ingyenesen tekinthetik meg! Információ, túrák egyeztetése: 20/913-7534.

 

FIGYELEM! A 2014. február 1-jén és február 8-án (szombati napokon) induló túrákon a korábbi évek tapasztalati alapján idén is nagy érdeklődés várható. Ezért ezeken a napokon előzetes jelentkezés szükséges a túrán való részvételhez! Tel.: 30/326-9459, 30/377-3388. E-mail: evahorvath(kukac)ddnp.kvvm.hu, komlos(kukac)ddnp.kvvm.hu