Bringás „cseretúrával” ünnepli Pécs és Eszék Horvátország uniós csatlakozását


Június 30-án reggel fél 8-kor 100-100 fős bringás csoport indul Pécsről (a Széchenyi térről) Eszékre, illetve Eszékről Pécsre.

 

Útközben Beremenden találkoznak egy ebédre és rövid ismerkedésre, majd folytatják az útjukat Eszék, illetve Pécs felé. A biciklizők részt vesznek a hivatalos csatlakozási ünnepségeken. Hétfőn indulnak vissza, Kisharsányban összetalálkozva megosztják egymással élményeiket.

 

Az BIKE.U. ötletgazdája, a Pécsett élő holland, Európa-szerte bicikliző Simon Wintermans szerint „a sportos, vidám akció megmutatja, hogy Eszék és Pécs olyan közel fekszik egymáshoz, hogy egyetlen nap alatt bringával odamehet az ember! Nincs határ és nincs távolság”.

 

Hogy Pécs városa is fontosnak tartja az akciót, azt jól mutatja, hogy Nagy Csaba alpolgármester is végigkerekezi a távot. A sajtótájékoztatón elmondta: a város számára rendkívül fontos a Pécs-Eszék évtizedes testvérvárosi kapcsolat. A határ eltűnésével pedig további üzleti lehetőségek nyílnak meg, ami új impulzus lehet mindkét város számára.

 

Szabó Anett, a város turisztikai szervezete, az IrányPécs vezetője hozzátette: nem titkolt cél turisztikai vonzerő növelése. A határ megszünésétől egyértelműen a turizmus fellendülését várják.

 

Forrás: www.pecsinapilap.hu