Befejeződött a hercegszöllősi Zöld Piac fejlesztése


Az Eat Green c., HUHR/1601/2.1.3/0022 azonosító számú projektünk keretében felújításra került és a szükséges tárgyi infrastruktúra beszerzésével befejeződött a hercegszöllősi zöld piac fejlesztése.

 

A munkálatok eredményeként új burkolatot kapott a piac területe, 10 db esővédett, raktározásra is alkalmas elárusító stand került kihelyezésre, a hulladékgyűjtő edények köré védőkerítés került, a kerékpárral, esetleg kutyával érkezők számára tárolók, illetve a póráz kikötésére alkalmas póznák biztosítják a biztonságos elhelyezést.

 

A megújult piac immár vonzó környezetben fogadja az árusokat és a helyi családi gazdaságokból származó minőségi termékek és portékák iránt lelkesen rajongó helybélieket és turistákat.

A projekt részeként továbbá a Hercegszöllősi önkormányzat területén négy helyszínen – Hercegszöllősön, Karancson, Csúzán és Vörösmarton – turisztikai információs kioszk került felállításra. A kioszkok naprakész információkkal szolgálnak az önkormányzat területén lévő  turisztikai szolgáltatókról (gasztronómia, pincészetek, szálláslehetőségek, kirándulási helyek), valamint az aktuális eseményekről a helyiek és a turisták számára.