Go Green projekt


„Cross-border Green Way development”

„Határon átnyúló zöldút-fejlesztés”

A Gyeregyalog.hu Egyesület  2 magyar és 2 horvát partnerrel együttműködésben 2013 februrár -2014 augusztusa között valósította meg a „Határon átnyúló zöldút-fejlesztés” elnevezésű projektjént a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül.  A projekt célja egy Eszéktől a Kopácsi réten át a Nyugat-Mecsekig (Bakonyáig) húzódó úgynevezett „zöldút” kialakítása volt. A projekt  346.211 EUR támogatásból valósult meg, és 2014. augusztus 31-én sikeresen lezárult.

 A természeti, ökoturisztikai, és kulturális értékekről készült adatbázisainkat; valamint a termékfejlesztésre, illetve az ökoturisztikai szolgáltatók minősítési rendszeréről szóló tanulmányainkat letölthetik a „szakmai anyagok” menüpontunkból.

A projekt címe: Cross-border Green Way development („Határon átnyúló zöldút-fejlesztés”)

A projekt azonosítója: HUHR/1101/1.2.2/2011

 

Vezető kedvezményezett:

Gyeregyalog.hu Egyesület

Projekt partnerek:

Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség

Bakonya Község Önkormányzata

Horvátországi Magyar Vállalkozók Szövetsége

Hercegszöllős Járás Önkormányzata

 

A projekt  összefoglalója:

A projekt keretében kijelölésre került a 247 km hosszú Baranya Zöldút nyomvonala, mely mentén információs, irányjelző és térképtáblák táblák kerülnek kihelyezésre. A Baranya Zöldút bemutatására honlapot hoztunk létre – átfogó adatbázissal és leírásokkal – a projekt és a megvalósult zöldút népszerűsítésére; és térképet, valamint promóciós kiadványokat készítünk a zöldúton való tájékozódás elősegítésére. Két csoportos bejáráson biztosítottunk lehetőséget tagjainknak, újságíróknak a zöldút, és az azt övező természeti és kulturális értékek, turisztikai látnivalók, valamint éttermek és falusi szálláshelyek megismerésére. Művészeti szimpóziumot szerveztünk a természetes alapanyagok (szalma) művészeti kifejezőeszközként történő felhasználása lehetőségeinek kísérletezésére, valamint természetismereti táborban ismerkedhettek horvát és magyar gyerekek a környezettudatos életmód alapelveivel. Ökofesztiválok keretében biztosítottunk platformot a környezettudatosság és a fenntarthatóság értékeinek közvetítésére izgalmas programokon keresztül. Kerékpárok és jurták beszerzésével hozzájárultunk a zöldút menti települések kínálatának bővítéséhez. Vörösmarton Ökoturisztikai Látogatóközpont, Bakonyán, a zöldút magyarországi végpontján pedig Ökoturisztkai Bemutatóhely került kialakításra.

A projekt során létrehozott adatbázisainkat és tanulmányainkat letölthetik a „szakmai anyagok” menüpontból.

A projekt összköltségvetése: 413.930 EUR

Eu támogatás mértéke: 346.211 EUR

 

hucr_logo_turism_2_hu-01

 

huhr_eu_logo_hosszu_hu