Átadták a Baranya Zöldút látogatóközpontját Vörösmarton


A horvátországi Vörösmarton Ökoturisztikai Látogatóközpontot avattak fel a Baranya Zöldút részeként, augusztus 30-án. A beruházást a Hercegszöllősi Járás valósította meg a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.

A látogatóközpont célja a helyi természeti értékek bemutatása a legkorszerűbb eszközök segítségével. Vetítőterme 30 fő befogadására alkalmas, és 3D virtuális sétára hívja látogatóit, angol, magyar és horvát nyelvű feliratos animációs filmeket, és fotókat csodálhatnak meg az érdeklődők.A kisebbeket játékkuckó, jelmezek várják. A Madaras terem madár élőhely rekonstrukciónak és interaktív terepasztalnak ad helyet, a vízi élővilág bemutatását formatervezett játék konzollal, installációkkal, készségfejlesztő játékokkal segítik elő. A zöldút térképe természetesen itt is megtalálható, sőt, ajándékboltjukban igényes szuvenírek vásárlására is van lehetőségünk.

 

A fejlesztés a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósult meg.