2014. szeptember hónap bejegyzései

Kerékpáros manifesztáció október 4-én

Az IPA Cross-Border Bike Project (HUHR/1101/1.2.2/1004) keretén belül 2014. október 4-én kerékpáros manifesztációra kerül sor. A manifesztáció célja a projekt keretén belül kijelölt kerékpáros útvonal népszerűsítése. A túra 8 óra 30 perckor indul a Siklósi úti INTERSPAR parkolójából. Kérjük, hogy a manifesztációra minden résztvevő hozzon magával folyadékot és a szokásos túrafelszerelést.A manifesztáció útvonala: Pécs-Pogány-Kistótfalu-Vokány-Nagytótfalu-Kisharsány-Nagyharsány-Beremend.

 

Beremendi program: polgármesteri köszöntők, a projekt bemutatása és turisztikai előadások.

 

Ingyenes étkezés Beremenden: hideg és meleg étel (gulyás), tea, üdítők.

 

Visszaút: Villányig kerékpárral, Villánytól vonattal (ingyenes).

 

Jelentkezési határidő: október 2.

 

A jelentkezés regisztrációhoz kötött! A jelentkezési lapot a geosciencenkft(kukac)gmail.com email címre üzenve kapják meg az érdeklődők!

 

Regisztráció: E-mail: geosciencenkft(kukac)gmail.com

Tel: +3620/340-64-92 vagy +3630/493-63-49

 

Hírlevél

 

Nagyanyáink kosztolója – kulináris kalandozás

E hétvégén kerül megrendezésre Cserkúton a „II. Nagyanyáink kosztolója ” elnevezésű gasztronómiai esemény.

A finom ételek mellett a látogatókat helyi termékek bemutatója és vására, kicsiket játszóudvar várja. Helyszín: Mézes Fészer( Cserkút, Petőfi u 9/a) .  Kezdés: 13:00 órakor

Szívesen látjuk minden kedves érdeklődő látogatót!

kosztolo1

plakát

Átadták a Baranya Zöldút látogatóközpontját Vörösmarton

A horvátországi Vörösmarton Ökoturisztikai Látogatóközpontot avattak fel a Baranya Zöldút részeként, augusztus 30-án. A beruházást a Hercegszöllősi Járás valósította meg a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.

A látogatóközpont célja a helyi természeti értékek bemutatása a legkorszerűbb eszközök segítségével. Vetítőterme 30 fő befogadására alkalmas, és 3D virtuális sétára hívja látogatóit, angol, magyar és horvát nyelvű feliratos animációs filmeket, és fotókat csodálhatnak meg az érdeklődők.A kisebbeket játékkuckó, jelmezek várják. A Madaras terem madár élőhely rekonstrukciónak és interaktív terepasztalnak ad helyet, a vízi élővilág bemutatását formatervezett játék konzollal, installációkkal, készségfejlesztő játékokkal segítik elő. A zöldút térképe természetesen itt is megtalálható, sőt, ajándékboltjukban igényes szuvenírek vásárlására is van lehetőségünk.

 

A fejlesztés a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósult meg.