2014. augusztus hónap bejegyzései

A Baranya Zöldút a Magyarországi Zöldutak Mozgalom hivatalos tagjává vált

 

Gonda Tibor projektmenedzser 2014. augusztus 24-én a Bakonyai Ökoturisztikai Bemutatóhelyen vehette át a tanúsítványt, mely a Bakonyától Eszékig húzódó, többfunkciós, túrázók által jól megközelíthető útvonalat – a Baranya Zöldutat – a Magyarországi Zöldút Mozgalom tagjává fogadta. A zöldút megalakulását és működését igazoló oklevelet a Zöldutak Módszertani Egyesületének képviselője adta át a vezető kezdeményezett, a Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület részére.

 

A Baranya Zöldút megalakulása és működése a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósul meg.

 

A Baranya Zöldút sikeres kiépüléséért és működéséért köszönet minden projektben dolgozó partnernek!

ZOLDUT OKLEVEL

ZOLDUT TANUSITVANY

 

 

Beszámoló a II. Orfűi Ökofesztiválról

Ismét sikeresen, immár második alkalommal került megrendezésre az Orfűi Ökofesztivál!

 

A színes és izgalmas programokról és élményekről az alábbi képes beszámolóban olvashatnak!

 

 

A program a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósul meg.

II. Orfűi Ökofesztivál

Megnyitotta kapuit a Bakonyai Ökoturisztikai Bemutatóhely

 

A Bakonyai Ökoturisztikai Bemutatóhely 2014. augusztus 24-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A létesítmény célja a Bakonyától Eszékig húzódó Baranya Zöldút természeti értékeinek, növény és állatvilágának megismertetése az érdeklődőkkel. A gyerekek és felnőttek számára is kellemes időtöltést biztosítanak a bemutatóhelyen kialakított interaktív tanulási eszközök és a természetes anyagokból készült játékok. A látogatók megismerkedhetnek a település kialakulásának történetével a dinoszauruszok korszakától egészen napjainkig, ötletes fajátékokkal csiszolhatják memóriájukat és ügyességüket, mikroszkóp segítségével vizsgálhatják meg a Mecsek legapróbb élőlényeit és az interaktív térképen percek alatt bebarangolhatják a Baranya Zöldutat.

 

 

A  fejlesztés a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósul meg.

 

 

További információ a egyéb szolgáltatók menüpontban érhető el.

Izgalmas programkínálattal vár a II. Orfűi Ökofesztivál!

Izgalmas produkciókkal, kézműveskedéssel, környezeti, nevelési játszóházzal, ingyenes túralehetőségekkel, helyi termékekkel és környezettudatos programokkal várja az érdeklődőket a II. Orfűi Ökofesztivál augusztus 15-17-ig.

 

Tekintse meg a fesztivál részletes programkínálatát itt!

Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

 

A program a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósul meg.

FELHÍVÁS – I. Baranyai Lekvár és Csatni Verseny

A 2014. augusztus 15-17-én megrendezésre kerülő II. Orfűi Ökofesztivál keretén belül a Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület meghirdeti az I. Baranyai Lekvár és Csatni Versenyt!

 

 

A verseny célja a baranyai kézműves és házi lekvárok, csatnik népszerűsítése, a kategóriájukban legjobbnak minősített finomságok megtalálása. Nevezni 2014. augusztus 15-ig a baranyazoldut(kukac)gmail.com e-mail címen, és a helyszínen augusztus 16-án délelőtt 10.00 órától (Panoráma Kemping bejárata, Orfű, Dollár u.1.) lehet.

 

 

A versenykategóriákról és a díjazásról a hivatalos versenykiírásban tájékozódhatnak.

 

Sok szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

 

 

A program a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósul meg.

Szoros küzdelem az Első Horvát-Sváb-Magyar Egybesült Fesztivál sütő-főzőversenyén

Második helyezést ért el a Gyeregyalog csapata az Első Horvát-Sváb-Magyar Egybesült Fesztivál főzőversenyén!

 

 

Új hagyományt teremtettek az idén júliusban Nagynyárádon megrendezett Első Horvát-Sváb-Magyar Egybesült Fesztivál résztvevői. A Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetség által megrendezett program keretében sütő-főző versenyen mérhették össze tudásukat a határ két oldaláról érkező érdeklődők. 16 csapatból hat Horvátországból, a többi pedig Baranya megye sváb és magyar hagyományú településeiről érkezett. A versenyzők rengeteg finomságot, húsételt, salátát, tradicionális étket készítettek, így a szakmai zsűrinek nehéz dolga volt. A sütő-főző verseny végeredményével azonban mindenki elégedett lehet. Első helyen a pélmonostori Paprikás család végzett, második lett a Gyeregyalog. hu Egyesület csapata, a harmadik helyezést pedig a Hosszúhetényi Vendégvárók nyerték el. Különdíjat kaptak a BajoRock és a Népkör Eszék képviselői.  A fesztiválon emellett a Saláta hercegnőjének választották az Ahol a Duna  a tengert csókolja csapatot, míg a pélmonostori Kocogók pedig mártáskirályi címet nyert. Az Első Horvát-Sváb-Magyar Fesztivál szószbajnokai a Pitomač csapat képviselői lettek.

 

 

Gratulálunk a verseny résztvevőinek!

 

A rendezvény a Magyarország-Horvátország IPA Határon átnyúló Együttműködési programjában, a Go Green elnevezésű projektjén belül valósult meg.